|

|

English

A A
OrthoKlinik AVSTRIA

DRS. THOMAS WALLNER

Orthopädisch- en Traumachirurg


Als Oostenrijker startte ik geen skicarrière maar bekwaamde ik mij in het windsurfen tot Olympisch niveau (Seoul 1988, 11e plaats). Omdat men normaliter niet van de surfsport leven kan, moest deze jongen een verstandige keuze maken en besloot ik geneeskunde te gaan studeren.

Nadat ik mijn studie in Wenen in 1992 had voltooid, werd mij een jaar later een opleidingsplaats tot traumachirurg aangeboden. Deze  vorm van geneeskunde, waarbij de patiënt liggend binnenkomt en het ziekenhuis weer lopend verlaat (althans in de meeste gevallen) heeft mij gefascineerd.  

Ik specialiseerde mij op het gebied van sportblessures, met name aan het kniegewricht (waaronder meniscus; kruisband en kraakbeenschade), vervolgens verbreedde ik mijn operatieve spectrum ook op de orthopedische ingrepen aan het steun- en bewegingsapparaat zoals heup- en knieprothesiologie en operaties aan de voorvoet.

Na 20 jaar in een ziekenhuis gewerkt te hebben zocht ik een nieuwe uitdaging en heb ik 6 maanden bij Sporthopädicum in Regensburg en Straubing gewerkt om enerzijds mijn operatietechnieken verder uit te breiden en anderzijds door aanwijzingen van andere specialisten te verfijnen.

Nadat mij het concept van 'OrthoHaus' ter ore kwam, waarbij de combinatie van trauma- alswel orthopedische chirurgie toegepast wordt, stond  een samenwerking met mijn Nederlandse collegas niets meer in de weg.

Als compensatie tot het vak ben ik een gepassioneerd skiër en windsurfer, nog steeds zeer actief behaalde ik in September 2013 de vice wereldtitel in de raceboardklasse.


 

CV

ORTHOHAUS, MARKTSTRAßE 209, A-8967 HAUS IM ENNSTAL

TEL: 0043 (0)3686 28557 | EMAIL: info@orthohaus.com