|

|

English

A A
OrthoKlinik AVSTRIA

 Dr. Harm M. van der Vis

Orthopedisch- en traumachirurg


Van jongs af aan ben ik gedreven door beweging: zeilen was mijn passie in mijn vroege jeugd. Later ben ik gaan wedstrijdroeien en heb met mijn acht bij Aegir (Groningen) aan vele (inter)nationale wedstrijden meegedaan zoals de Royal Henley Regatta.

Mijn interesse voor de orthopedie is ontstaan gedurende mijn studie Geneeskunde in Groningen in het anatomisch laboratorium. Het wonder van het samenspel van gewrichten, pezen, spieren en zenuwbanen die de mens in staat stellen zich te bewegen, taken uit te voeren en zijn omgeving te beïnvloeden. Het was daarbij belangrijk eerst de perfectie van de anatomie te leren om daarna kennis te verkrijgen van het verlies daarvan door ziekte of ongeval. Om vervolgens de chirurgische vaardigheden te leren om dit te kunnen herstellen of ten minste te verbeteren. De orthopedie gaf me de mogelijkheid om pijn te bestrijden en verlies van mobiliteit te kunnen herwinnen voor mijn patiënten. En hen het plezier in het leven te kunnen teruggeven. Niet veel beroepen kennen deze uitdaging en mogelijkheden, maar tegelijk ook de enorme verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat.

Ik heb de opleiding onder de hoede van Prof. Dr René Marti in het AMC te Amsterdam mogen volgen en werd gaande weg alleen maar enthousiaster. De combinatie van het uitvoeren van soms zeer moeilijke technische procedures en het plezier in het contact met de mensen die ik mocht behandelen hebben tot op de dag vandaag de vaak lange en fysiek zware werkdagen ruimschoots verlicht.

Daarnaast heb ik mij op het gebied van onderzoek, onder andere naar processen van loslating van heupprotheses, en opleiding altijd ingezet. Het onderwerp van mijn proefschrift is daarop gebaseerd en heeft dit geresulteerd in mijn promotie in 1997. Ik was daarbij in de gelegenheid samen te werken met enkele grote orthopedische chirurgen in Europa zoals Prof Dr Per Aspenberg, Prof Dr Bernhard Weber, Dr Dr Tomas Drobny en Prof Dr Niklaus Bohler. Het opleiden van enthousiaste jonge artsen en hen begeleiden naar het moment dat ze als volwaardige orthopedisch chirurgen zelfstandig verder kunnen. Nog steeds besteed ik veel tijd hieraan als opleider van het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam.

In Ave-Orthopedische klinieken en nu in OrthoHaus, beide opgericht met mijn collega van het eerste uur en vriend Robert Albers, vond ik tenslotte de ruimte om mijn in jaren opgebouwde kennis en vaardigheid met alle aandacht voor de patiënt toe te kunnen passen. Een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie met een team van gemotiveerde mensen. Waar orthopedische behandelingen op kwalitatief hoogwaardig niveau worden aangeboden. In Nederland en in Oostenrijk. Een plek waar ik met plezier werk.


CV

ORTHOHAUS, MARKTSTRAßE 209, A-8967 HAUS IM ENNSTAL

TEL: 0043 (0)3686 28557 | EMAIL: info@orthohaus.com